Ο νταής

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου όπου ένιωθα αποστροφή για αυτό που έγραφα. Μακάρι να μην είχα τους λόγους, τις αιτίες ή τις αφορμές για να γράψω κάτι σαν κι αυτό. Εύχομαι να ήταν ένα όμορφο παραμύθι σαν όλα τα υπόλοιπά· ένα μυθιστούργημα όπως μου αρέσει να αποκαλώ τα έργα μου. Δυστυχώς όμως δανείζεται πολλά γεγονότα από την πραγματικότητα.

Αυτό που διαπίστωσα συγγράφοντας το συγκεκριμένο διήγημα είναι πως τα σκληρότερα σενάρια τα γράφει η ίδια η ζωή. Πως οι μυθοπλαστικές ιστορίες δανείζονται από την πραγματικότητα και όχι το αντίθετο.

Ο «νταής» είναι ένα διήγημα το οποίο όταν τελείωσα ευχήθηκα να μην είχα γράψει γιατί περιέχει πολύ σκληρές εικόνες που ίσως αποστρέψουν μερικούς όπως έκαναν σε εμένα. Ήταν αρκετές οι φορές που ένιωσα το στομάχι μου να σφίγγει και άλλες τόσες που έσβησα μεγάλα κομμάτια παραγράφων για να τα αποτυπώσω ηπιότερα στη συνέχεια.

Το συγκεκριμένο έργο είναι ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των δεκαοχτώ ετών καθώς περιέχει σκηνές με πολλή βία, ψυχολογική και σωματική. Αν κάποιος θεωρεί πως δεν θέλει να έρθει σε επαφή με κάτι τόσο ακραίο καλύτερα να μην το διαβάσει.

Σας ευχαριστώ.


Ο νταής

«Το σχολείο είναι μια μικρή κοινωνία…» έλεγαν οι παλιοί, και αν το σκεφτούμε… είχαν δίκιο! Παρατηρώντας τους μαθητές και τις μεταξύ τους σχέσεις, μπορούμε εύκολα να αναγνωρίσουμε «τύπους χαρακτήρων». Ο «καλός και άριστος μαθητής», ο «γόης», ο «χαζούλης», η «μαρτυριάρα», ο «νταής». Αν ανατρέξεις στο μπαούλο των σχολικών σου χρόνων, σίγουρα θα τους θυμηθείς κι εσύ!

Αλήθεια, θυμάσαι εκείνον τον «μάγκα» της τάξης σου; Αυτόν που όταν περπατούσε στους διαδρόμους όλοι παραμέριζαν, κοιτώντας τον φοβισμένοι; Αυτόν που όταν τύχαινε να βρίσκεται κοντά σου, ευχόσουν να μην σε παρατηρήσει και γίνεις ο στόχος του;

Αυτόν τον «μάγκα» έχεις τώρα απέναντί σου. Τόσα χρόνια μετά…

Τι θα έκανες…;


 Άδεια Creative CommonsΤο έργο με τίτλο Ο νταής από τον δημιουργό Κων/νος Ν. Βαρδής διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές . Βασισμένο σε έργο στο http://wp.me/P4ipre-jJ. Παροχή δικαιωμάτων πέρα από τα πλαίσια αυτής της άδειας μπορεί να είναι διαθέσιμη στο http://wp.me/P4ipre-5b.


Είδος: Ψυχολογικό Θρίλερ

Βία; Ναι

Σεξ; Ναι

Αριθμός λέξεων: Σχεδόν 21.981

Αυτοτελής: Ναι


Απολαύστε το σε ψηφιακή μορφή flipbook πατώντας ΕΔΩ