Το Πιστό Σκυλί

Βρισκόμαστε σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, όπου ένα ζευγάρι με την όμορφη κόρη του και τον πιστό τους σκύλο-φύλακα. Μια μέρα το το πιστό σκυλίζευγάρι φεύγει από την πόλη για δουλειές κι αφήνει την κόρη στο σπίτι υπό το άγρυπνο βλέμμα του σκύλου τους. Το βράδυ, εκείνη ξ
απλώνει στο κρεβάτι να κοιμηθεί και βάζει, όπως συνηθίζει, το χέρι της κάτω από το κρεβάτι όπου περνά τα βράδια του ο σκύλος. Εκείνος της γλύφει το χέρι. Ωστόσο η κοπέλα ακούει θόρυβο από σταγόνες που στάζουν και σηκώνεται. Πηγαίνει στο μπάνιο, σφίγγει τις βρύσες καλά και επιστρέφει στο κρεβάτι.

Ξαπλώνει και πάλι, βάζει το χέρι της κάτω από το κρεβάτι και ο σκύλος της γλύφει το χέρι. Οι σταγόνες όμως ακούγονται ακόμη. Σηκώνεται, πηγαίνει και σφίγγει τις βρύσες όλου του σπιτιού και επιστρέφει. Ξαπλώνει, βάζει και πάλι το χέρι κάτω από το κρεβάτι και ο σκύλος το γλείφει ξανά. Ο θόρυβος εξακολουθεί να ακούγεται. Η κοπέλα σηκώνεται, αφουγκράζεται καλά και αντιλαμβάνεται ότι οι σταγόνες ακούγονται… μέσα από την ντουλάπα της.

Τρέχει, ανοίγει την ντουλάπα και αντικρίζει ένα φρικιαστικό θέαμα. Ο σκύλος της κρεμασμένος, με αίματα να στάζουν στο κάτω μέρος της ντουλάπας. Εκεί βρίσκεται ένα σημείωμα το οποίο λέει: «Και οι άνθρωποι γλύφουν». Εκείνη τι στιγμή, κάτω από το κρεβάτι της εμφανίστηκε ο δολοφόνος.

Αυτός ο αστικός μύθος αποτελεί μία ευφάνταστη παραλλαγή του γνωστού σημειώματος «Καλώς ήρθες στον κόσμο του AIDS» και έγινε «μόδα» ως γράμμα αλυσίδα την δεκαετία του ’60…


ΠΗΓΗ

Advertisements